Ukupno prikaza stranice

petak, 13. veljače 2015.

Obilježena 20. godišnjica oslobađanja bihaćke mjesne zajednice Sokolac

Obilježena 20. godišnjica oslobađanja bihaćke mjesne zajednice Sokolac
U bihaćkoj mjesnoj zajednici Sokolac danas je dvadeseti put za redom održana tradicionalna manifestacija kojom mještani ove mjesne zajednice, ali i građani Bihaća, obilježavaju godišnjicu oslobađanja naselja ratne 1995.godine. Dvije decenije od od oslobađanja Sokoca bila je prilika da se prisutni prisjete ratnih dešavanja i herojske borbe pripadnika 5.korpusa Armije R BiH i policije R BiH na oslobađanju ovog prigradskog naselja.
Ovogodišnjem obilježavanju pored mještana, članova boračkih udruženja prisustvovali su mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, mr.Izudin Saračević, premijer USK-a i Abid Mulalić, ministar za pitanje boraca i RVI u Vladi USK-a.
U svojim obraćanjima ministar Mulalić i premijer Saračević istakli su da se mora njegovati kultura sjećanja kako mještana Sokoca, tako i svih građana Bihaća na herojsko vrijeme i odbrambeno-oslobodilački rat kojim je odbranjena država BiH.

„ Vlada USK-a biti će kroz resorno ministarstvo podrška našim boračkim udruženjima i općenito boračkoj populaciji i sve što budemo radili i planirali biti će samo jedinstveno i uz međusobno uvažavanje jer smo pokazali da smo jaki kada smo jedinstveni kao što smo bili u ratu „- kazao je premijer Saračević.
Na zajedništvo u borbi za bolju državu Bosnu i Hercegovinu u svom obraćanju pozvao je i gradonačelnik Galijašević, kazavši da danas ne smijemo dozvoliti da nas jeftino politikanstvo dijeli i unosi razdor među narod.

„Ti isti politikanti dijele džemate, porodice, gradove i kantone i to ne smijemo dozvoliti jer je na gubitku država Bosna i Hercegovina. Sad nam kao nikad treba zajedništvo jer samo zajedno možemo nastaviti graditi naš Bihać kao što smo to uradili zadnje dvije godine, realizirajući preko 20 miliona KM infrastrukturnih investicija. To zaslužuju borci i njihove porodice jer stvaranjem boljih uslova za život zapravo borimo se za one principe za koji su se borili i naši borci u ratu „- kazao je gradonačelnik Galijašević








Nema komentara:

Objavi komentar