Ukupno prikaza stranice

srijeda, 15. travnja 2015.

OBILJEŽAVANJE 23.GODIŠNJICE ARMIJE R BIH




U sklopu obilježavanja 23. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, danas je u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću upriličen prigodan program.













Prisutni su se okupili pred prostorijom u kojoj je zvanično formirana Armija RBIH , gdje se prisutnima obratio Hamdija Abdić, ratni komandant 5 korpusa Armije Bosne i Hercegovine.

Poželio je sretan praznik svim onima koji ga obilježavaju i izrazio zadovoljstvo što su se na ovaj poseban dan okupili u velikom broju. Na 15.april treba da se sjetimo svih onih koji su izgubili živote braneći našu državu, te da to bude poruka trenutnim i budućim naraštajima da se ne smije zaboraviti.

U spomen sobi u prostorijama kasarne, prisutnima su se obratili Predsjedavajući skupštine USK, Ministar za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida te predstavnici OS BiH.

General Hasanagić je u današnjem obraćanju izrazio nezadovoljstvo povodom povećanja broja registriranih branitelja u posljeratnom periodu. Naime, od ukupnog broja branitelja Armije BiH na prostoru Bihaća koji su se borili od 1992-1995, u poslijeratnom periodu se taj broj povećao za preko 10.000.
Ovim brojkama htio je ukazati da su se mnogi na nepošten način prozvali braniteljima ove države, i sa kojekakvim putevima došli do tog statusa. Ovim putem htio je apelovati nadležnim organima da se ovakvoj situaciji mora doći na kraj. Ne mogu oni koji nisu branili našu državu nazivati sebe vojnikom Armije Republike Bosne i Hercegovine

Nema komentara:

Objavi komentar